Categories
Novosti

Opštine Gusinje usljed emidemije izazvane koronavirusom

Na stručnom kolegijumu Opštine Gusinje kojim je predsjedavala Predsjednica opštine Anela Čekić usvojen je zaključak o donošenju seta ekonomskih mjera za pomoć subjektima i građanima Opštine Gusinje usljed emidemije izazvane koronavirusom.Ekonomske mjere, odnose se na sledeće: -Oslobađanje svih preduzetnika i pravnih lica, plaćanja naknade za zakup javnih površina za 2020.godinu; -Oslobađanje svih preduzetnika i pravnih lica plaćanja naknade za pristup komercijalnim objektima sa opštinskih i nekategorisanih puteva za 2020.godinu; -Oslobađanje plaćanja članskog doprinosa, Turističkoj organizaciji turističkih, ugostiteljskih i s turizmom neposredno povezanih djelatnosti na teritoriji opštine Gusinje za 2020.godinu; -Oslobađanje plaćanja poreza na poljoprivredno zemljište u iznosu od 50% za sve građane sa teritorije opštine Gusinje za 2020.godinu;
-Oslobađanje plaćanja naknade za isticanje reklamnih panoa i bilborda svih preduzetnika i pravnih lica s teritorije opštine Gusinje u 2020.godini; -Obustavljanje prinudne naplate za sva fizička i pravna lica po osnovu poreza na nepokretnosti na teritoriji opštine Gusinje, počev od 01.05.2020. do 01.08.2020.godine; -Opština Gusinje subvencionisaće DOO „Komunalne djelatnosti“ Gusinje za sve usluge, za sva fizička lica, preduzetnike kao i pravna lica u iznosu 50% počev od 01.05.2020. do 01.08.2020.godine -Odlaže se plaćanje prireza porezu na dohodak fizičkih lica, počev od 01.05.2020. do 01.08.2020.godine.

Ovaj paket ekonomskih mjera koji je u ovom momentu značajan za sve građane i privredu kako bi u narednom periodu osjetili benefite koje im Opština pruža i tako pomaže njihovoj održivosti i razvoju mikro i malog biznisa.
Opština Gusinje osim pomoći svojim građanima je pomogla i NKT sa donacijom od 5.000,00 eura iz budžeta kao i izdvajanjem od zarada funkcionera i rukovodioca u iznosu od 2.750,00 eura.
Predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić se ovom prilikom zahvaljuje svim građanima na ozbiljnosti, odgovornosti i poštovanju mjera NKT, dijaspori i udruženjima na donacijama i solidarnosti, instititucijama koje su tokom ovog vremena odgovorno vršile poslove i zadatke a sve u cilju zaštite zdravlja građana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *