Categories
Novosti

Prokletije SkyRace 2020

Svi smo se uželeli ove scene , užurbana atmosfera u bazi trke. Komešanje, dugo niste videli drage ljude, kolege iz drugih krajeva. Pozitivna trema, uzbudjenje se oseća u vazduhu.
Izazov pred organizacijom, trkačima, lokalnim stanovništvom. Svi čekaju start.
Sve to nas čeka u Gusinju 15. avgusta za Prokletije SkyRace 2020. , duža distanca je sertifikovana od strane ISF-a i ta trka je popunjena.
Uskoro ide čišćenje liste na 50km, mailovi su spremni. Ispunili smo kvotu i to 3 meseca pre trke.
Na 30 km je prijavljeno 225 trkača, lista će se zatvoriti na 299. Ova trka će verovatno okupiti 400 takmičara iz 20+ zemalja na svom prvom izdanju.
Do sada su prijavljene sledeće zemlje: Engleska, Amerika, Poljska, Holandija, Kuba, Rusija, Bugarska, Madjarska, Albanija, Švajcarska, Slovenija, Bosna, Hrvatska i naravno Srbija i Crna gora. Extra startni paketi su zatvoreni za Prokletije, na dužoj distanci trkači imaju Compressport majicu, od danas je za ostale u opciji aktivna majica “made in Serbia”. Za kraću distancu #Buff je u extra startnom paketu a od danas se aktivira pamučna majica.
Preko 220 kompletiranih prijava za #Prokletije u ranoj fazi prijava
Od 15.juna cena kotizacije ide na 3.000 din (25 eur) za kraću distancu. Ultra će koštati 4.600 din (39 eur) ukoliko ostane mesta nakon “filtriranja” liste. (Repost: Skyrunning Srbija)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *